Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség:

Telefon:+36-1-336-3100

E-mailt küldök

Hírlevél

Dirickx GroupHÍRLEVÉL

E-mail: dirickx@dirickx.hu
TEL.: +36-1-336-3100
www.keritesvilag.hu

 

 

A minőség magasiskolája * * * A minőség magasiskolája * * * A minőség magasiskolája

 

 

Híreink téma szerint:

-          Biztonságtechnikai előírások
-          Alkalmazástechnika
-          Referenciáink

BIZTONSÁGTECHNIKAI ELŐÍRÁSOK

A DIRICKX minőségi megközelítése jól tükrözi a szakmában érvényben lévő szabványok tiszteletét, melyre sok éve kötelezte el magát a vállalkozás. 

A DIRICKX által gyártott minden kézi és motoros kapu megfelel az NF EN 13241-1 európai szabványnak, valamint a 2004/108/EK irányelv előírásainak. A szabvány célja a végfelhasználói biztonság megerősítése, az európai szintű követelmények harmonizálása egy közös referenciarendszer létrehozásával és a termékek szabad mozgásának biztosítása az Európai Unión belül.

A minden biztonsági előírásnak megfelelő CE jelöléssel rendelkező DIRICKX kapuk többek között rácsukás elleni él védelemmel vannak ellátva, ezáltal megakadályozzák a beszorulás, vágás, zúzás lehetőségét. A kapuk jelenlét érzékelővel, villogó fény – és területvilágítással is felszereltek, a beépített fogaskerékhez pedig személyek által nem hozzáférhető. A kapuk telepítésénél figyelembe kell venni, hogy ne lehessen hozzáférni a kapu visszahúzódási területéhez az NF EN 12635 szabványnak megfelelően a zúzódás, vágás, húzás kockázatának kiküszöbölésével. Ennek megfelelően a kerítést kellő távolságban kell elhelyezni a mozgó kapuszárnytól. A Jelenlét érzékelő és biztonsági távolság együttesen óvja meg az emberi testet a káros hatásoktól az NF EN 294 szabvány szerint. Amennyiben a kapu záródás közben akadályt érzékel, azonnal megáll és visszanyílik.

ALKALMAZÁSTECHNIKA

A Dirickx által forgalmazott széles választékban megtalálható kapukat alapvetően három nagy csoportba soroljuk, ezek a tervezőknek, a beruházóknak és a lakossági felhasználásra ajánlott kapuk. Tervezői szemszögből nézve fontos szempont az esztétika és a megjelenés, egy beruházónak a biztonság és a befektetés megtérülése a cél, míg egy magánszemélynek a védelem a legfontosabb szempont. A DIRICKX kapuk mindhárom csoport igényeit képesek kielégíteni akár egyszerre, így alkalmazásuk széleskörben lehetséges, kiskapuktól kezdve egészen a nagy kamionforgalom számára épülő 12 méter széles átjáróval rendelkező ipari kapukig.

Termékskálánkon megtalálható kapuk az alábbiak:

  1. Szárnyas kapuk (motorizált és kézi nyitású verzióban is)
  2. Szabadonfutó kapuk (motorizált és kézi nyitású verzióban is)
  3. Sínen futó kapuk (motorizált és kézi nyitású verzióban is)
 
  1. Szárnyas kapuk jellemzői: A szárnyas kapuk attól függően, hogy mekkora átjárási lehetőséget kell biztosítaniuk, lehetnek egy- vagy kétszárnyú kapuk.

 Az egyszárnyú kapukat maximálisan 5 méteres átjáróhoz, efelett már a két szárnyú kapukat ajánljuk. Az egyszárnyú kapuk másnéven személybejárati kapuk alkalmazási területe főként kertek, telkek és belső területek elkerítése.

A lakossági szektorba ajánlott szárnyas kapuink az ECO GARDEN, ECO GARDEN+, AXOR kiskapu, ESPACE szárnyas kapuk, ELIXIUM szárnyas kapuk és ALLIX® szárnyas kapuk. Utóbbi két termékcsaládnál a megrendelő maga választhatja ki, milyen kitöltéssel szeretné megvásárolni a kívánt kaput, ezzel lehetősége van egy olyan kerítés-kapu rendszer telepíttetésére, ahol a kapu teljes mértékben harmonizál a kerítéssel.

A kétszárnyú kapuk felhasználási lehetőségeit tekintve telepíthetők lakossági- és ipari területen is. Ipari alkalmazásra szánt szárnyas kapuink az ESPACE manuális szárnyas kapu, az ALLIX® manuális szárnyas kapu és az ALLIX® motorizált szárnyas kapu.

                                                                  

2. Szabadonfutó kapuk jellemzői:
A szabadonfutó kapuk olyan helyekre lettek kifejlesztve, ahol nem megoldható sín elhelyezése a talajba. Előnye, hogy 3 métertől 12 méterig különböző átjárhatóságot is tudnak biztosítani akár 12m/perc nyitási sebességgel ipari és logisztikai központoknál, vállalkozásoknál, lakóparki környezetben is. Nincs szükség sín elhelyezésére a talajban, motorizált változatban pedig a gyors motornak köszönhetően a védeni kívánt terület kevesebb ideig marad nyitva.

                                                                

3. Sínen futó kapuk: jellemzője, hogy a kapuszárnyon kettő vagy a kapuszárny méretétől függően több sínfogadó van elhelyezve, amely a talajba helyezett sínen fut a kapu nyitásakor és zárásakor. Típustól függően 3-12m átjáró szélességgel, maximum 2,50m magasságban rendelhető kapu az ESPACE és ALLIX® termékcsaládban, többféle kitöltési lehetőséggel

    

Egyéb jellemzők:

Kézi vagy manuális kapuk: A kézzel nyitható kapukat előre felszerelt tartozékokkal szállítjuk.

Motorizált kapuk: A DIRICKX által forgalmazott kapuk nagyban megkönnyítik a kapuk használatát. Segítségükkel kényelmesen és gyorsan lehet nyitni és zárni a védeni kívánt területet.

Garancia: 10 év felületvédelmi garanciát biztosítunk a legtöbb kapunkra, ez alól kivételt képeznek az ELIXIUM kapuk, ahol az alumínium termékeknél a bevonatra 15 év garanciát nyújtunk telepítési területtől függetlenül. A kapuk rejtett motorral, jelenlét érzékelővel, villogó fény – és területvilágítással is felszereltek, megelőzve a nem kívánt baleseteket, hozzáférést a kapu motorjához.

Tervezés: Lehetőséget biztosítunk a kapuk megtervezésére a http://configurateur-portails.dirickx.fr/ oldalon elérhető online kaputervező segítségével.

Színek: A kapuk mindegyike kapható a RAL skála 200 színében, valamint textúrált és matt színekben. Egyes termékek „két szín” opcióval is rendelhetők. (Két szín opció: lehetőség arra, hogy a kapuhoz tartozó oszlopok másmilyen színben kerüljenek megrendelésre, mint maga a kapuszárny)